Spotlight en thema artikelen

Laat je inspireren door succesvolle Perzischtalige professionals! Lees hier ook onze thema artikelen

Anoush Dastgir is bondscoach van Afghanistan en trainer bij VV-DUNO in Arnhem. Toen hij op 28-jarige leeftijd aan de slag ging als bondscoach werd hij bovendien de jongste bondscoach ter wereld. Daarvóór kwam Anoush als voetballer zelf ook uit voor het Afghaanse elftal. Momenteel reist hij op en neer naar het buitenland om het nationale voetbalteam van Afghanistan te trainen. Zijn doel is om het elftal klaar te stomen voor de Asian Cup 2023.

Lees meer...

In deze bijzondere Covid tijd hebben we huisarts in opleiding, Niloufar Rahim in de spotlight. Zij vertelt ons hoe Covid-19 haar werk heeft beïnvloed.

Niloufar heeft zich na werkervaring binnen de kindergeneeskunde, gynaecologie, verloskunde en spoedeisende hulp, nu gericht op het huisartsenberoep. Internationaal heeft Niloufar zich ingezet in ziekenhuizen in Afghanistan, Suriname en Aruba, en heeft ze onder andere deelgenomen aan een VN congres omtrent het verbeteren van de wereldwijde migranten problematiek.

Daarnaast is zij voorzitter van Stichting KEIHAN en houdt ze zich bezig met onder andere medische projecten in binnen- en buitenland, in samenwerking met het ministerie van Hoger Onderwijs, Volksgezondheid en door Covid-19, nu ook samen met het WHO.

Lees meer...

Mirwais Momand heeft in zijn geboorteland Afghanistan zuivelbedrijf Mido Dairy opgezet en behoort tot de Top 50 Young Talent 2019 van het Financieel Dagblad. Zijn bedrijf is inmiddels ruim twee jaar operationeel. Dit jaar brengt Mido Dairy het product Vitamine Yoghurt op de markt. Mido Dairy wil hoogwaardige zuivelproducten produceren en collecteert melk van de lokale boeren. Dit is een yoghurtlijn met daarin essentiële vitaminen en mineralen waarmee Mirwais een bijdrage wil leveren aan de gezondheid van ondervoede kinderen en zwangere vrouwen in Afghanistan. Zodoende geeft Mirwais via zijn bedrijf invulling aan de Sustainable Development Goals van de VN. Mirwais vertelt hoe zijn bedrijf is ontstaan en wat voor invloed Covid-19 op zijn doelen heeft.

Lees meer...

Mijn naam is Babaak Golyardi, 36 jaar oud en ik ben al bijna 20 jaar ondernemer. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe kansen die mij energie geven. Hier steek ik mijn hart en ziel in en zoek ik de juiste mensen om mee samen te werken. Dit heeft de laatste jaren ertoe geleid dat ik zowel succes als (vele) verliezen heb ervaren. Mijn successen heb ik kunnen vertalen in ondernemingen die stabiele inkomsten generen en winstgevend zijn, waardoor ik ze met de juiste focus alsmaar verder kan ontwikkelen en uitbreiden. Recente voorbeelden hiervan zijn Saffraan Nederland en de American Chiropractic.

Lees meer...

Siamak Azadi is oprichter van SINA Voetballab in Beverwijk, waar hij fysiotherapie en de nieuwste technologie samenbrengt om de performance van voetballers naar een hoger niveau te tillen. Zo heeft hij ook met het nationaal elftal van Iran gewerkt. Recent is hij de samenwerking met China Business Center Europe aangegaan om vele centra in China te openen.

Lees meer...

In maart 2020 opende Ofran Badakhshani zijn wijnbar De Filosoof. De naam zet direct de toon: in deze wijnbar word je meegevoerd langs een rijk Perzisch verleden van wijn, filosofie en poëzie. Maar tot overmaat van ramp barst direct na opening de coronacrisis in alle hevigheid los en kon Ofran de deuren weer sluiten.

Lees meer...

Er is een grote groep buitenlandse hoogopgeleide studenten die dit jaar na afronding van hun studie in Nederland gebruik wilden maken van het “zoekjaar” om hier een baan te vinden zodat ze in Nederland mogen blijven. Vinden ze geen baan dan dienen zij terug te keren naar het land van herkomst. Door de coronacrisis zijn deze groep studenten in zwaar weer komen te verkeren, daar de economie een flinke klap heeft gekregen. Wat zijn de mogelijkheden voor deze groep studenten?

Mr. Sonya Taheri is advocaat bij haar eigen kantoor genaamd Advocatenkantoor Bostan. Zij is gespecialiseerd in het vreemdelingenrecht en strafrecht en staat voornamelijk Perzischtaligen bij als advocaat.

Lees meer...

De coronacrisis heeft een flinke impact gehad op de arbeidsmarkt. Detachering- en interimopdrachten werden stopgezet, de aanwas van nieuwe opdrachten was minimaal en vrijwel alle werving en selectie trajecten lagen per direct stil.

Gelukkig zien wij de laatste weken weer een voorzichtige toename in de aanwas van Finance vacatures en lijkt het in Nederland langzaam de goede kant op te gaan. Vooral als we kijken naar de toename in de vaste functies bij onze opdrachtgevers. Ook bij Staan zelf zijn onze gesprekken opgestart met Financiële talenten uit de markt. Wat kunnen studenten doen om meer kansen te creëren in hun zoekjaar?

Nashmil Kameli is als Sr. Consultant bij Staan Finance medeverantwoordelijk voor de detacherings- en interim tak en zij helpt relaties met verschillende vraagstukken op het gebied van Finance.

Lees meer...