Spotlight en thema artikelen

Laat je inspireren door succesvolle Perzischtalige professionals! Lees hier ook onze thema artikelen

Ons thema deze maand

Zoekjaar hoogopgeleiden

Jaarlijks zijn er veel internationale studenten die in Nederland afstuderen en een zoekjaar krijgen om een baan te vinden. Zo ook veel getalenteerde Perzischtalige studenten. Dit jaar heeft Covid-19 roet in het eten gegooid, doordat er veel minder vacatures zijn geweest. Inmiddels dreigt het zoekjaar van veel studenten af te lopen. Help jij ze aan een uitdagende functie? Check hun profielen op de Talenten pagina.

Mirwais Momand heeft in zijn geboorteland Afghanistan zuivelbedrijf Mido Dairy opgezet en behoort tot de Top 50 Young Talent 2019 van het Financieel Dagblad. Zijn bedrijf is inmiddels ruim twee jaar operationeel. Dit jaar brengt Mido Dairy het product Vitamine Yoghurt op de markt. Mido Dairy wil hoogwaardige zuivelproducten produceren en collecteert melk van de lokale boeren. Dit is een yoghurtlijn met daarin essentiële vitaminen en mineralen waarmee Mirwais een bijdrage wil leveren aan de gezondheid van ondervoede kinderen en zwangere vrouwen in Afghanistan. Zodoende geeft Mirwais via zijn bedrijf invulling aan de Sustainable Development Goals van de VN. Mirwais vertelt hoe zijn bedrijf is ontstaan en wat voor invloed Covid-19 op zijn doelen heeft.

Lees meer...

Mijn naam is Babaak Golyardi, 36 jaar oud en ik ben al bijna 20 jaar ondernemer. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe kansen die mij energie geven. Hier steek ik mijn hart en ziel in en zoek ik de juiste mensen om mee samen te werken. Dit heeft de laatste jaren ertoe geleid dat ik zowel succes als (vele) verliezen heb ervaren. Mijn successen heb ik kunnen vertalen in ondernemingen die stabiele inkomsten generen en winstgevend zijn, waardoor ik ze met de juiste focus alsmaar verder kan ontwikkelen en uitbreiden. Recente voorbeelden hiervan zijn Saffraan Nederland en de American Chiropractic.

Lees meer...

Mijn naam is Shahin Nasiri. Ik ben werkzaam als directeur strategie en duurzaamheid bij Botau Engineering & Construction. Daarnaast ben ik als onderzoeker, op het gebied van politieke theorie, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. 

Lees meer...

Mijn naam is Amir Etemadi, eigenaar van Ettemadis. Ettemadis is gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige en exclusieve maatkleding, en is gevestigd aan het Noordeinde in Den Haag. Ik ben geboren in Teheran, Iran en vanaf mijn 7e jaar in het mooie Nederland.

Lees meer...

Er is een grote groep buitenlandse hoogopgeleide studenten die dit jaar na afronding van hun studie in Nederland gebruik wilden maken van het “zoekjaar” om hier een baan te vinden zodat ze in Nederland mogen blijven. Vinden ze geen baan dan dienen zij terug te keren naar het land van herkomst. Door de coronacrisis zijn deze groep studenten in zwaar weer komen te verkeren, daar de economie een flinke klap heeft gekregen. Wat zijn de mogelijkheden voor deze groep studenten?

Mr. Sonya Taheri is advocaat bij haar eigen kantoor genaamd Advocatenkantoor Bostan. Zij is gespecialiseerd in het vreemdelingenrecht en strafrecht en staat voornamelijk Perzischtaligen bij als advocaat.

Lees meer...

De coronacrisis heeft een flinke impact gehad op de arbeidsmarkt. Detachering- en interimopdrachten werden stopgezet, de aanwas van nieuwe opdrachten was minimaal en vrijwel alle werving en selectie trajecten lagen per direct stil.

Gelukkig zien wij de laatste weken weer een voorzichtige toename in de aanwas van Finance vacatures en lijkt het in Nederland langzaam de goede kant op te gaan. Vooral als we kijken naar de toename in de vaste functies bij onze opdrachtgevers. Ook bij Staan zelf zijn onze gesprekken opgestart met Financiële talenten uit de markt. Wat kunnen studenten doen om meer kansen te creëren in hun zoekjaar?

Nashmil Kameli is als Sr. Consultant bij Staan Finance medeverantwoordelijk voor de detacherings- en interim tak en zij helpt relaties met verschillende vraagstukken op het gebied van Finance.

Lees meer...

Nederland produceert jaarlijks zo’n 14 miljard kg melk. Waarom zeggen we kg en niet liter? Omdat melk per kilo wordt afgerekend bij de melkfabriek: het is namelijk makkelijker om de melk te wegen, dan vast te stellen hoeveel liter het precies is. Een liter melk is ongeveer 1,032 kg.

14 miljard kg is enorm veel melk, en komt overeen met meer dan 5.300 olympische zwembaden vol met melk. Ter vergelijking, in Afghanistan wordt zo’n 2 miljard kg geproduceerd en in Iran circa 9 miljard kg.

Met die melk kunnen vervolgens yoghurt en andere zuivelproducten worden geproduceerd. Onze spotlight ondernemer deze maand richt zich op de productie van zuivelproducten in Afghanistan.

Benieuwd hoe de yoghurtproductie in zijn werk gaat? Klokhuis heeft het voor je uitgezocht in deze video.

Lees meer...