Professionals in de spotlight

Laat je inspireren door succesvolle Perzischtalige professionals

Anoush Dastgir is bondscoach van Afghanistan en trainer bij VV-DUNO in Arnhem. Toen hij op 28-jarige leeftijd aan de slag ging als bondscoach werd hij bovendien de jongste bondscoach ter wereld. Daarvóór kwam Anoush als voetballer zelf ook uit voor het Afghaanse elftal. Momenteel reist hij op en neer naar het buitenland om het nationale voetbalteam van Afghanistan te trainen. Zijn doel is om het elftal klaar te stomen voor de Asian Cup 2023.

In deze bijzondere Covid tijd hebben we huisarts in opleiding, Niloufar Rahim in de spotlight. Zij vertelt ons hoe Covid-19 haar werk heeft beïnvloed.

Niloufar heeft zich na werkervaring binnen de kindergeneeskunde, gynaecologie, verloskunde en spoedeisende hulp, nu gericht op het huisartsenberoep. Internationaal heeft Niloufar zich ingezet in ziekenhuizen in Afghanistan, Suriname en Aruba, en heeft ze onder andere deelgenomen aan een VN congres omtrent het verbeteren van de wereldwijde migranten problematiek.

Daarnaast is zij voorzitter van Stichting KEIHAN en houdt ze zich bezig met onder andere medische projecten in binnen- en buitenland, in samenwerking met het ministerie van Hoger Onderwijs, Volksgezondheid en door Covid-19, nu ook samen met het WHO.

Mirwais Momand heeft in zijn geboorteland Afghanistan zuivelbedrijf Mido Dairy opgezet en behoort tot de Top 50 Young Talent 2019 van het Financieel Dagblad. Zijn bedrijf is inmiddels ruim twee jaar operationeel. Dit jaar brengt Mido Dairy het product Vitamine Yoghurt op de markt. Mido Dairy wil hoogwaardige zuivelproducten produceren en collecteert melk van de lokale boeren. Dit is een yoghurtlijn met daarin essentiële vitaminen en mineralen waarmee Mirwais een bijdrage wil leveren aan de gezondheid van ondervoede kinderen en zwangere vrouwen in Afghanistan. Zodoende geeft Mirwais via zijn bedrijf invulling aan de Sustainable Development Goals van de VN. Mirwais vertelt hoe zijn bedrijf is ontstaan en wat voor invloed Covid-19 op zijn doelen heeft.

Mijn naam is Babaak Golyardi, 36 jaar oud en ik ben al bijna 20 jaar ondernemer. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe kansen die mij energie geven. Hier steek ik mijn hart en ziel in en zoek ik de juiste mensen om mee samen te werken. Dit heeft de laatste jaren ertoe geleid dat ik zowel succes als (vele) verliezen heb ervaren. Mijn successen heb ik kunnen vertalen in ondernemingen die stabiele inkomsten generen en winstgevend zijn, waardoor ik ze met de juiste focus alsmaar verder kan ontwikkelen en uitbreiden. Recente voorbeelden hiervan zijn Saffraan Nederland en de American Chiropractic.