Thema artikelen

Lees hier onze thema artikelen

Siamak Azadi is oprichter van SINA Voetballab in Beverwijk, waar hij fysiotherapie en de nieuwste technologie samenbrengt om de performance van voetballers naar een hoger niveau te tillen. Zo heeft hij ook met het nationaal elftal van Iran gewerkt. Recent is hij de samenwerking met China Business Center Europe aangegaan om vele centra in China te openen.

In maart 2020 opende Ofran Badakhshani zijn wijnbar De Filosoof. De naam zet direct de toon: in deze wijnbar word je meegevoerd langs een rijk Perzisch verleden van wijn, filosofie en poëzie. Maar tot overmaat van ramp barst direct na opening de coronacrisis in alle hevigheid los en kon Ofran de deuren weer sluiten.

Er is een grote groep buitenlandse hoogopgeleide studenten die dit jaar na afronding van hun studie in Nederland gebruik wilden maken van het “zoekjaar” om hier een baan te vinden zodat ze in Nederland mogen blijven. Vinden ze geen baan dan dienen zij terug te keren naar het land van herkomst. Door de coronacrisis zijn deze groep studenten in zwaar weer komen te verkeren, daar de economie een flinke klap heeft gekregen. Wat zijn de mogelijkheden voor deze groep studenten?

Mr. Sonya Taheri is advocaat bij haar eigen kantoor genaamd Advocatenkantoor Bostan. Zij is gespecialiseerd in het vreemdelingenrecht en strafrecht en staat voornamelijk Perzischtaligen bij als advocaat.

De coronacrisis heeft een flinke impact gehad op de arbeidsmarkt. Detachering- en interimopdrachten werden stopgezet, de aanwas van nieuwe opdrachten was minimaal en vrijwel alle werving en selectie trajecten lagen per direct stil.

Gelukkig zien wij de laatste weken weer een voorzichtige toename in de aanwas van Finance vacatures en lijkt het in Nederland langzaam de goede kant op te gaan. Vooral als we kijken naar de toename in de vaste functies bij onze opdrachtgevers. Ook bij Staan zelf zijn onze gesprekken opgestart met Financiële talenten uit de markt. Wat kunnen studenten doen om meer kansen te creëren in hun zoekjaar?

Nashmil Kameli is als Sr. Consultant bij Staan Finance medeverantwoordelijk voor de detacherings- en interim tak en zij helpt relaties met verschillende vraagstukken op het gebied van Finance.

Nederland produceert jaarlijks zo’n 14 miljard kg melk. Waarom zeggen we kg en niet liter? Omdat melk per kilo wordt afgerekend bij de melkfabriek: het is namelijk makkelijker om de melk te wegen, dan vast te stellen hoeveel liter het precies is. Een liter melk is ongeveer 1,032 kg.

14 miljard kg is enorm veel melk, en komt overeen met meer dan 5.300 olympische zwembaden vol met melk. Ter vergelijking, in Afghanistan wordt zo’n 2 miljard kg geproduceerd en in Iran circa 9 miljard kg.

Met die melk kunnen vervolgens yoghurt en andere zuivelproducten worden geproduceerd. Onze spotlight ondernemer deze maand richt zich op de productie van zuivelproducten in Afghanistan.