De coronacrisis heeft een flinke impact gehad op de arbeidsmarkt. Detachering- en interimopdrachten werden stopgezet, de aanwas van nieuwe opdrachten was minimaal en vrijwel alle werving en selectie trajecten lagen per direct stil. Fysieke gesprekken waren niet meer mogelijk, dus zijn we massaal overgegaan op video calls. Daarnaast hebben we veel te maken gehad met onzekerheid omtrent de onboarding van nieuwe medewerkers bij onze opdrachtgevers, want hoe laat je iemand starten in deze tijd en hoe ga je iemand inwerken op afstand?

Gelukkig zien wij de laatste weken weer een voorzichtige toename in de aanwas van Finance vacatures en lijkt het in Nederland langzaam de goede kant op te gaan. Vooral als we kijken naar de toename in de vaste functies bij onze opdrachtgevers. Ook bij Staan zelf zijn onze gesprekken opgestart met Financiële talenten uit de markt.

Wat kunnen studenten doen om meer kansen te creëren in hun zoekjaar?

  • Werk aan je netwerk en zorg dat je je netwerk warm weet te houden. Denk hierbij ook aan bureaus die jou eerder in procedure hebben gehad bijvoorbeeld, zodat je weer "top of mind" bent;
  • Blijf online zichtbaar en zorg ervoor dat je LinkedIn profiel compleet is en je open staat voor carrièrekansen;
  • Richt je op verschillende sectoren. In sommige branches is de vraag juist gestegen naar nieuwe medewerkers (bijvoorbeeld de Publieke Sector);
  • Zorg ervoor dat je CV overzichtelijk en up-to-date is in het Nederlands en Engels;
  • Stel dagelijkse alerts in zodat je op de hoogte blijft van nieuwe vacatures binnen jouw zoekgebied;
  • Blijf goed aangelijnd op het moment dat je al in een procedure zit met de betreffende recruiter;
  • Een goede voorbereiding is essentieel. Een telefonische/video sollicitatie vergt net zoveel voorbereiding als een fysieke sollicitatie. Verdiep je in het bedrijf en bekijk vooral de actualiteiten, bekijk de jaarcijfers indien deze beschikbaar zijn, bereid vragen voor naar aanleiding van de vacature tekst en zorg dat je een goede indruk krijgt van je gesprekspartners.

Nashmil Kameli is als Sr. Consultant bij Staan Finance medeverantwoordelijk voor de detacherings- en interim tak en zij helpt relaties met verschillende vraagstukken op het gebied van Finance.