Mijn naam is Mehrnaz Massarrat, 29 jaar oud en sinds januari 2014 ben ik als HR-medewerker werkzaam bij de NOS te Hilversum. Ik heb ook NOS Jong opgericht, de jongerenorganisatie voor NOS medewerkers die nog geen 36 zijn.

Wat bracht je ertoe NOS Jong op te richten?

Vol energie begon ik aan mijn werkzaamheden en al snel kwam ik erachter dat ik de behoefte had om te socializen met collega’s van ongeveer dezelfde leeftijd. Die behoefte heb ik met mijn collega’s en manager gedeeld. Mijn manager en de directie steunden het idee en maakten budget vrij om samen met het door mij samengestelde bestuur events te organiseren waarbij verbinding centraal staat. Op deze manier is NOS Jong in juni 2016 ontstaan.

Welke invloed heeft jouw achtergrond op jouw carrière?

De behoefte om samen te zijn en bijeen te komen, komt voor een groot deel vanuit de cultuur waarin ik ben opgegroeid. In de Iraanse cultuur zoeken de mensen elkaar vaak op en delen ze lief en leed met elkaar. Daarnaast hebben mijn ouders me altijd meegegeven om me te omgeven met mensen met wie ik leuke gesprekken kan hebben. Het hebben van plezier en het voeren van goede gesprekken hebben altijd centraal gestaan in mijn leven.

Dat vind je ook terug in NOS Jong. We hebben tot nu toe BBQ’s, escape rooms en een leuke quiz georganiseerd in samenwerking met RTL, maar we hebben ook inhoudelijke events gehad. Zo hebben we een bezoek gebracht aan de VRT in Brussel en hebben we gesprekken gepland tussen jonge en oudere medewerkers (de langst werkenden bij de NOS). Daarnaast organiseren we lunchmomenten voor kleinere groepen samen met de ombudsman van de NPO (die klachten behandelt over de journalistiek van de publieke omroep). In 2019 gaan wij als bestuur de activiteiten van NOS Jong verder stroomlijnen: er komt een samenwerking met NOS Academy (de opleidingstak binnen de organisatie) en we gaan vaker in gesprek met hoofdredacties en de directie over de inhoudelijke waarde die jongeren kunnen toevoegen binnen de NOS.

Waar ben je het meest trots op?

Het is zo leuk om een organisatie binnen te komen waar je je ideeën kan pitchen en die uiteindelijk tastbaar kan maken. Ik ben trots op het feit dat het me gelukt is om een grote groep bij elkaar te krijgen en hen buiten werktijd een leuke tijd te bezorgen waarbij kennis en ervaring met elkaar gedeeld worden. Belangrijker is het hebben van plezier met je collega’s.

Hoe zou jij je leiderschapsstijl omschrijven?

Het nieuwe bestuur is onlangs gevormd voor 2019 en daarbij vind ik het belangrijk om iedereen in het bestuur de ruimte te geven om met diverse ideeën te komen. Voor mij is alles mogelijk, maar ik check of de bestuurswensen passen in het budget en of het aansluit bij de wensen van de deelnemers. We delen veel informatie via de mail en onze Facebookgroep en ook vragen we aan de hand van (evaluatie)formulieren wat de behoeftes zijn.

Wat vormt voor jou de sleutel tot succes?

Succes is voor mij wanneer ik (privé en werk) een ander happy kan krijgen. Ik ben dolgelukkig als mijn naasten tevreden zijn.

Wat is je favoriete quote of verhaal?

Ik heb veel liefde voor mooie teksten die me aan het denken zetten en iets meegeven. Een quote die ik momenteel vind passen is:

‘Run from what's comfortable. Forget safety. Live where you fear to live. Destroy your reputation. Be notorious.’

- Rumi